Hej...

Ponovno ustvarjam?

Ja... :) V resnici nisem nikoli nehala, le da sem to počela bolj za druge kot zase. Pa tudi to ni čisto res. Vedno ustvarjam zase. Tudi, če potem mojih stvaritev ne izvajam jaz. Ker je to kot dihanje, ki se nikoli ne neha. In če ne ustvarjam v glasbi, to počnem drugje. Človek ustvarja. Vsi to počnemo.

Zakaj prav zdaj?

Letos mineva 25 let od izdaje albuma Kar ne piše. Oranžni album. Poglavje Ti si se bal. Poglavje Sonce in luna. Poglavje Lutka. Nekaj od pesmi na albumu se je prebilo v moj stalni repertoar. Še vedno jih rada slišim, še vedno resoniram z njihovimi besedami, a jih danes zapojem nekoliko drugače.

Kaj je Boutique 99?

Ob 25. obletnici albuma Kar ne piše sem se neizbežno vrnila v leto 99. Življenje je bilo takrat nekoliko drugače. Internet se je šele dobro prebil v domove. Redki so imeli takrat že mobilni telefon. Napster je napovedoval glasbeno revolucijo in vsi smo se spraševali kakšno bo novo tisočletje... Boutique 99 zato, ker sem se želela resnično spomniti tistega obdobja, se potopiti vanj. In če se že obračam v preteklost: "kaj pa se je leta 1999 vrtelo na radijskih postajah?"

Izbor pesmi:

Vedla sem, da želim posneti nekaj priredb moških kolegov. Internetno brskanje je takoj ponudilo rezultate. Siddharta je takrat izdala svoj prvi album ID, s katerim je obnorela vso našo generacijo. Dan D je svaril dekleta, naj pazijo na svoje korake v pesmi Ko hodiš nad oblaki, ki je bila tudi naslovna pesem albuma izdanega tisto leto. Vedno sem oboževala tekste, ki jih piše Tokac, zato sem vedela, da bo eden od komadov njegov. Na EMI tistega leta pa sem spoznala Mitjo Šedlbauerja, ki je nastopal s pesmijo Čas je, da najdem te, ki sem jo še dolgo imela "on repeat", zato je tretji komad skoraj moral biti ta.

L.